Strefa gastronomiczna w obecnych czasach

Autor: Higma Service

Galeria handlowa to miejsce, w którym spotykamy wiele przypadkowych osób, dlatego powinniśmy zwrócić szczególną uwagę na to, czy są zachowane środki ostrożności.

Klienci, którzy chcą skorzystać z usług restauracji w galerii handlowej, mają do dyspozycji food court. Każdy z nas lubi odpocząć i zjeść przy czystym i zadbanym stoliku. Niestety w miejscu, w którym dzienna ilość osób jest liczona w setkach, jest to ciężkie do zrealizowania. Resztki jedzenia na stolikach, plamy na krzesłach, rozlane napoje i klejąca podłoga, to częste przypadki, które spotykamy.

Rozwiązaniem problemu jest wybranie odpowiedniego sprzętu i środków czyszczących, tak aby klienci mogli zawsze korzystać z czystego i zdezynfekowanego stolika. Ważne, aby stoliki czyścić odpowiednimi preparatami dostosowywanymi do materiału z którego są wykonane, które pozwolą, na skuteczne usunięcie zabrudzeń. Produkty do czyszczenia strefy z jedzeniem powinny usuwać tłuste zabrudzenia i eliminować nieprzyjemne zapachy, np. Tanex Power, który szybko i efektownie usunie zanieczyszczenie.

Każdy lokal, żeby móc zapewnić bezpieczeństwo i ochronę swoim gościom musi zachować odpowiednie wymogi, ważna jest prawidłowa organizacja pracy. Obecnie podstawą stała się regularna dezynfekcja. Czyśćmy stoliki, blaty i wszystkie inne powierzchnie płaskie, ogólnodostępne. Stoliki i krzesła należy dezynfekować po każdym gościu. Można do tego wykorzystać takie środki jak Nowa Qiuc-des lub chusteczki oxyvir.

Pamiętajmy, że w trakcie czyszczenia powierzchni aplikujemy produkt czyszczący bezpośrednio na ściereczkę, powoduje to mniejsze zużycie preparatu oraz większe bezpieczeństwo w użytkowaniu przez brak unoszenia się produktu z powietrzem.

Do czyszczenia można wykorzystać ściereczkiktóre przy użyciu tylko wody usuwają 99,98% bakterii z czyszczonych powierzchni. Dzięki tej czynności jesteśmy w stanie skutecznie usunąć drobnoustroje chorobotwórcze takie jak wirusy, bakterie czy grzyby. Pracownicy podczas wykonywania obowiązków powinni pracować w rękawiczkach ochronnych oraz maseczkach jednorazowych.

Restauracja to nie tylko sala, ale również kuchnia

Fundamentem bezpiecznej pracy w kuchni są dobre praktyki higieniczne. Z tego powodu systematyczne mycie dłoni pomoże zapobiec i ochronić gości i personel przed krzyżowym przenoszeniem zarazków. W tym celu możemy korzystać z nowego mydła Tork w płynie, które neutralizuje zapachy, usuwa tłuszcz i redukuje ryzyko alergii.

Potrzebujesz pomocy w doborze najlepszych rozwiązań do Twojej firmy? Skontaktuj się z naszym Działem Obsługi Klienta tel. 801 315 198.